Când Coloanele oficiale bat Siguranța Cetățenilor

0 Comments

Câți km de parapet pe axul drumului –cazul DN1– și câți km de parapet în vecinătatea unei ape –cazul Splaiul Unirii– s-ar fi putut monta de acești bani? Destui cât să nu moară niște oameni.

1,38 milioane euro

Singurele loturi unde autoturismele erau prevazute cu inscriptii de Politie si rampe acustico-vizuale (girofaruri) erau: Lotul 8 (4 bucati Audi Q5 3.0 TDI Quattro) si Lotul 9 (34 bucati Audi A4 3.0 TDI Quattro). Aceste vehicule nu au fost achizitionate de DIPI si, de fapt, sunt cele care au ajuns in cele din urma in cadrul Brigazii ce asigura escortele de politie in cazul coloanelor oficiale si au fost garate langa Guvern, in garajele Leonida. Costul doar pentru aceste 38 de autovehicule? 1,38 milioane euro.

Cat de angrenat era Oprea in “fenomenul” coloanelor oficiale?

Un fragment din sustinerea procurorilor DNA in dosarul deschis pe numele fostului ministru Gabriel Oprea:

“In cadrul compartimentului special (Serviciul Operativ Special din Brigada Rutiera a Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti care asigura insotirea coloanelor oficiale) au fost desemnati lucratori care aveau ca atributii exclusive insotirea ministrului, intr-o structura permanenta care presupunea asigurarea concomitenta a 3 politisti pentru fiecare post (doua schimburi si o rezerva). Lucratorii erau permanent la dispozitia ministrului, asteptandu-l dupa fiecare deplasare in imediata apropiere a destinatiei. Din probele administrate rezulta ca ministrul Oprea Gabriel realiza in medie aproximativ 5 deplasari zilnice pe parcursul carora era insotit de echipaje ale politiei rutiere”.

 

Pe 20 octombrie, insa, a avut loc nefericitul accident din coloana vicepremierului Oprea in care politistul motocilist Bogdan Cosmin Gigina si-a pierdut viata. A urmat apoi un scandal public, cu dezvaluiri care aratau ca Oprea a folosit in 2015 nu mai putin de 1.700 de coloane oficiale si ca nenumarate alte autoritati ar fi beneficiat nelegal de acest privilegiu, printre care si fostul procuror general Tiberiu Nitu.

articol întreg aici

Câte indicatoare ar fi putut fi amplasate de banii consumați pe coloanele oficiale nelegale ale acestui individ cu zeci de polițiști ținuți la cheremul său?

Pierdut SIGURANȚA ȘI ÎNCREDEREA în Poliția Română. O declarăm glumă proastă scrisă pe toate mașinile de poliție.

o Echipă – 7.000 de membri – Uniți.

Vino și tu în Echipa RFG.!

Distribuie:

Comments

comments

Categories:

Lasă un răspuns