PROIECTELE RFG

Siguranța Rutieră reprezintă o problemă în întreaga lume. Conform celor mai recente date publicate în “Global status report on road safety – 2015”, la nivel global au murit în accidente rutiere 1,25 milioane de persoane, alte 50 de milioane fiind rănite. În România la fiecare 5 ore o persoană își pierde viața într-un accident rutier, iar alte 5 sunt grav rănite. Suntem pe locul 2 în Uniunea Europeană la decese în accidente rutiere iar fiecare deces costă bugetul statului ~1,97 mil. de euro (Conform formulei de calcul VPF – Value of Preventing a Fatality utilizate de Consiliul European pentru Siguranţa Transporturilor – ETSC, Raport din Iunie 2016).

De asemenea, la nivel global conform “World Health Organization Report on Youth and Road Safety”, accidentele rutiere sunt principala cauză a morții persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani, a doua cauză pentru categoria 10-14 ani și a treia cauză pentru categoria 5-9 ani.

În acest context, Autorități naționale și internaționale, ONG-uri și Companii desfășoară eforturi constante de prevenție prin educare și informare a participanților la trafic cu privire la Siguranța Rutieră, în scopul atingerii obiectivului de a reduce la jumătate, la nivel mondial și până în anul 2020, numărul de victime din accidentele rutiere.

Noi, ASOCIAȚIA ROMÂNIA FĂRĂ GROPI, în scopul prevenției și implementării OBIECTIV 2020 – 3.000 de vieți salvate (Domeniul de acțiune – Educația Rutieră), vă adresăm propunerea de a fi Partener în Campania Națională de Educație Rutieră și de a susține financiar activitățile RFG prin redirecționarea unei părți (până la 20%) din impozitul pe profit conform Legii nr. 32 din 19 mai 1994.

ASOCIAȚIA ROMÂNIA FĂRĂ GROPI – organizație non-profit care se regăsește în REPERTOAR-ul Camerei Deputaților – a fost înființată în 09.12.2015, cu scopul de a crea membrilor un cadru organizat acțiunilor de succes desfășurate, începând din Mai 2015 și până atunci, într-un demers civic sub forma unei campanii, purtând aceeași denumire. Realizările obținute în remedierea numeroaselor probleme ale infrastructurii rutiere în timpul Campaniei “România Fără Gropi” ne-au determinat, după un an de activitate, să dăm acestui demers civic un cadru instituțional, o asociație cu statut și personalitate juridică. Am inițiat această activitate convinși fiind că domeniul Infrastructurii Rutiere are implicații directe în ce privește Siguranța Rutieră, iar eficiența va fi cu atât mai mare, asociind aceste preocupări cu forme de prevenție, prin acțiuni de Educație Rutieră. Prin perseverență și documentare, beneficiind și de susținere mediatică, am primit sprijin din partea instituțiilor statului. Vrem să continuăm demersurile, să lărgim aria activității asociației, în toate județele țării și, în mod special, dezvoltând acțiunile de prevenție în siguranța rutieră prin Educație Rutieră, ceea ce înseamnă un efort financiar ce nu poate fi acoperit fără o implicare de tipul Corporate Social Responsibility.   

Pentru că vorbim de salvarea de vieți omenești, trebuie să acționăm fără întârziere și la nivel național, sens în care propunem Campania Națională de Educație Rutieră. Pentru această campanie am elaborat proiectul de buget atașat.

Bugetul este construit pentru perioada 2017-2020 și acoperă cheltuielile optimizate pentru o perioadă de 4 ani, astfel încât, cu un efort financiar subunitar (~0,59 lei) pentru fiecare participant la trafic cu care vom intra în contact direct, să ajungem la cât mai mulți participanți la trafic, ~ 4 milioane (80.000 per județ + București). Pe lângă contactul direct realizat prin intermediul acțiunilor F2F, care se vor desfășura în unitățile de învățământ și la sediile companiilor, precum și în alte locuri frecventate de public (mall-uri, cluburi, benzinării etc.), campania va avea și o componentă de promovare a Educației Rutiere prin intermediul canalelor media și al rețelelor sociale (emisiuni și clipuri audio-video de conștientizare).

Fiind o campanie educațională de interes public desfășurată la nivel național, este nevoie de o echipă permanentă de coordonare care să ducă la îndeplinire acțiunile de promovare a Educației Rutiere la nivel național. Pentru a crește eficiența campaniei activitățile vor fi organizate pe trei regiuni, acțiunile din fiecare regiune fiind coordonate de câte o echipă formată din două persoane.

Pe parcursul perioadei proiectului, pe măsura creșterii numărului de acțiuni și evenimente de promovare a Educației Rutiere, va crește în mod corespunzător și bugetul fiecărui an.

Vă stăm la dispoziție pentru discuții sau propuneri și vă rugăm să parcurgeți prezentarea atașată și propunerea de buget!

Prezentarea SUSȚINE RFG

Proiect de Buget – OBIECTIV 2020

prezentare Educație Rutieră grădi

 

 

 

Distribuie: