A ocolit groapa, a intrat pe contrasens… copil la spital

0 Comments

Noi nu mai spunem nimic, că vine Cartelul și ne zice că drumul e impecabil și șoferii sunt vinovați că nu au adaptat viteza la condițiile de drum. Adică la gropi. Gropi astupate cu piatră concasată. După accident.

Botoşănenii care circulă pe tronsonul judeţean 297 Todireni-Cerchejeni acuză autorităţile că au efectuat lucrări de întreţinere a carosabilului în bătaie de joc. Aceştia spun că toate gropile au fost umplute cu piatră spartă şi reprezintă un pericol pentru participanţii la trafic. „A trecut o maşină cu viteză, iar o piatră mi-a fisurat parbrizul. În plus, la doar câteva zile de la intervenţia celor de la Drumuri şi Poduri tot materialul folosit la astuparea gropilor este împrăştiat pe asfalt”, a spus un botoşănean.

Primarul comunei Blândeşti, Stelian Maxim, ştie despre situaţia dezastruoasă a carosabilului, dar susţine că nu poate face nimic. „Acolo este sector de drum judeţean şi este administrat de Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP). Am făcut apeluri verbale către autorităţi, mai mult nu este în competenţa mea. Nu vă pot spune exact când au avut ultimele lucrări serioase”, a spus edilul.

Ce este mai grav este că situaţia nu se va schimba prea curând. „Sunt lucrări de întreţinere făcute după iarnă, este ceva provizoriu. Nu putem plomba, facem nişte reparaţii care să ţină până vor începe lucrările la drumul strategic, fiindcă zona despre care vorbiţi este prinsă în acest proiect”, a declarat Paul Şmit, directorul adjunct al DJDP.

Accident grav în zonă

În sâmbăta Paştelui, un accident grav a avut loc în Cerchejeni din cauza unei gropi în asfalt. Trei copii şi doi adulţi au ajuns la spital, după ce un tânăr aflat la volanul unui Audi a intrat pe contrasens pentru a evita o groapă, lovind frontal un VW Sharan care se îndrepta spre Botoşani. În schimb autorităţile neagă acest lucru. „Nu din cauza acelei gropi a avut loc acel accident”, susţine Cătălin Gheorghian, directorul DJDP, dar gropile au fost astupate imediat după producerea evenimentului.

sursa aici

 

Dacă vă place ce facem ne puteți susține demersurile printr-o donație lunară.

 

Susține lunar demersurile RFG – #RFGvsEI

Suma* :
Moneda* :
RON
EUR
USD
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon :
Adresa :
Plata lunara :
Distribuie:

Comments

comments

Categories:

Lasă un răspuns