MAI citiți legile

0 Comments

De ceva timp constatăm cu profundă dezamăgire că angajați ai Ministerului de Interne habar nu au de legile pe care le invocă. Înțelegem nevoia de personal în cadrul Poliției, de aceea și venim în ajutorul Poliției cu sesizările pe care le facem, însă nu putem fi de acord cu această lipsă de profesionalism. Timpurile în care lucrătorii din poliție erau luați cu arcanul de pe te miri unde, căci cei anteriori regimului comunist fuseseră îndepărtați, au apus. Sau cel puțin așa sperăm. Sperăm că la Academiile de Poliție se face școală serioasă și nu se trece prin ea precum trece gâsca prin apă.

SĂ NE ÎNȚELEGEM: 

1.     NU vi se cere procesul verbal (adică originalul) ci o copie a acestuia, mai exact a exemplarului care rămâne la poliție. Drept urmare OG 2/2001 nu face obiectul solicitării.

2.     Procesul verbal este un document administrativ emis de o autoritate a statului. Drept urmare face obiectul legii 544/2001.

3.   În Legea 677/2001 este scris la articolul 1 tipul de persoane la care se referă legea, adică la persoane FIZICE. Administratorul Drumului Public este persoană JURIDICĂ. Cum persoana JURIDICĂ nu este persoană FIZICĂ, legea 677/2001 nu face obiectul solicitării. De altfel, dacă ar exista vreo dată cu caracter personal o puteți cenzura. Scrie și în legea 544/2001 și specificăm și noi în Formular. Dar e musai să citiți ca să cunoașteți aceste lucruri.

 

În ultima lună am primit răspunsuri similare, în special legate de legea 677/2001, de la IPJ Constanța, IPJ Brașov, IPJ Vaslui, IPJ Timiș,  iar la IGPR/Direcția Rutieră nu prea se știe legea 544/2001.

Sau poate aceștia cunosc legea dar tergiversează lucrurile și pun piedici demersurilor cetățenești, acționând, practic, împotriva cetățenilor și protejând CARTELUL de la drumuri?!

 

FIȚI RESPONSABILI. PUNEȚI MÂNA ȘI MAI CITIȚI LEGILE.

 

Dacă vă place ce facem ne puteți susține demersurile printr-o donație lunară.

 

Susține lunar demersurile RFG – #RFGvsEI

Suma* :
Moneda* :
RON
EUR
USD
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon :
Adresa :
Plata lunara :
Distribuie:

Comments

comments

Categories:

Lasă un răspuns