România Fără Gropi. arată unde duc toate drumurile!

0 Comments
O Românie fără gropi. Oare cum ar arăta? Cum ar fi ca drumurile noastre toate să fie asfaltate și corect semnalizate și marcate, iar șoferii să poată circula fără griji? Pare un vis care, în secolul XXI, este aproape imposibil să devină realitate. Totuși, există niște oameni care vor să ne demonstreze contrariul. Și o fac bine! Unul dintre ei este Alexandru Vîlvoi, inițiatorul campaniei „România Fără Gropi.”, despre care vă povestim imediat.

CB intersectia cu DJ401 cum arata

CB cu Splaiul Unirii cum arata

sursă foto: Alexandru Vîlvoi

Așa arăta Centura de Sud a Bucureștiului înainte ca niște oameni tineri, cu spirit civic, să ia atitudine. Este vorba despre Campania „România Fără Gropi.”, prin intermediul căreia s-a realizat în aproape jumătate de an de la înființare, cât nu a făcut CNADNR-ul ani la rând. Doar pentru că au vrut ca legea să fie lege, nu tocmeală. Așa că s-au apucat să facă sesizări la Poliție. Uneori au fost luați în derâdere, alteori au fost priviți ca justițiarii care „merită” să fie pedepsiți pentru „tupeul” de a cere dreptate, dar nu s-au lăsat intimidați. Și au acționat. De fiecare dată când mai găseau un drum cu gropi sau nesemnalizat, filmau, fotografiau și sesizau. Așa a ajuns Centura de Sud a Capitalei, în doar doar luni, să fie asfaltată și transformată într-un drum civilizat. Ce-i drept, încă se mai lucrează la marcaje, dar pericolul a trecut. Sute de vieți au fost, poate, salvate.

Fotografiile de mai sus arată clar cum erau drumurile înainte ca autoritățile să le repare. Un dezastru, o bombă cu ceas pentru toți șoferii care voiau să intre sau să iasă din București. Acum arată așa:

 

CB cum arata

sursă foto: Alexandru Vîlvoi

Și nu este singurul drum care a fost reabilitat în urma sesizării făcute de cei care au demarat Campania „România Fără Gropi.”. Lista este destul de lungă. S-au făcut în tăcere, fără tăieri de panglică, așa cum procedează politicienii la primul kilometru de autostradă. În tăcere, dar cu mulți nervi, stres și discuții interminabile pe la sediile Poliției sau în mijlocul străzii.

„O altă reușită este că am determinat Administrația Străzilor să repare și să aplice marcaje pe Șos. Fabrica de Glucoză, o stradă plină de gropi de ani de zile”, a declarat pentru Nasul TV, Alexandru Vîlvoi (foto), inițiatorul campaniei.

 

foto - eu

Alte drumuri reparate:

– DJ 203 I (Cotorca-Lipănescu) – Jud.Buzău
 – DJ 132 (Homorod-Jimbor-Ocland) – Jud.Brașov (se asfaltează în aceste zile)
– Str.Odgonului cu Str. Ion Manolescu (Sector 6)
 – Int.Cosmina, Sector 5
– Str. Gării cu Str. Ștefan cel Mare (Radăuți – Jud. Suceava)
Alte drumuri sunt în lucru și urmează să capete o „față” nouă. Acestea sunt:
– DN29D – Botoșani – Trusești (jud.Botoșani)
– DJ 104L – Viscri (jud.Brașov)
– DJ 103A si DJ 103B (jud.Brașov)
– bretea DN1 zona Băneasa (Sector 1)
– Str.Paleologu (Sector 2)
– Str.Podul Giurgiului (Sector 5)
– Str. Drumul Floare de Colț cu Șos. București-Măgurele (Sector 5)
– DJ 102H – Căldărușanca-Mizil (jud.Buzău)
– B-dul Mamaia cu Aurel Vlaicu – Mamaia (jud.CT)
– DJ 248 Iași-Vaslui
– DJ401 – comuna Berceni (jud.Ilfov)
– Str. Notarra – Sibiu (jud.Sibiu)
– DN1 – bordura de pe axul drumului care ar trebui să fie parapete de beton/metalic
Dacă am trăi într-o țară civilizată, în care Poliția și-ar face treaba, iar administratorii drumurilor ar fi sancționați conform legii, cu siguranță am avea „siguranță și încredere”. Dar atunci când nimeni nu vrea să repare greșelile, atunci când Poliția refuză cu nonșalanță chiar și să primească o sesizare de la un cetățean, atunci ce speranță să mai avem că se mai poate îndrepta ceva în România?
Și totuși, Alexandru Vîlvoi, inițiatorul campaniei „România Fără Gropi.” s-a „luptat” cu morile de vânt și nu s-a dat bătut. Le-a adus polițiștilor la cunoștință toate neregulile constatate pe șoselele din Capitală și din țară. Nu de puține ori s-a lovit de un refuz și de sfidarea celor care cred că uniforma le dă puterea de a-și bate joc de cetățenii acestei țări. Vă prezentăm doar unul dintre momentele care ne arată, din păcate, în ce țară trăim. Cine face legea și cine este condamnat să plătească. Priviți!

Poliția Rutieră Ilfov refuză să primească o sesizare în teren pt DJ401

sursa: România, țara care “dă în gropi” – Nașul TV

o Echipă – 7.000 de membri – Uniți.

Vino și tu în Echipa RFG.!

Distribuie:

Comments

comments

Categories:

Comments

Lasă un răspuns