Ce declara Șeful IPJ Ilfov în 30.09.2014?!

0 Comments

Circulația rutieră – un sector dificil

„Cele mai mari probleme le întâmpinăm în domeniul circulației rutiere, având în vedere specificul județului. Ilfovul este străbătut de 7 drumuri naționale, la care se adaugă Centura Capitalei, 25 de drumuri județene și trei autostrăzi. Aici se înregistrează anumite dificultăți. Noi avem în vedere identificarea zonelor care creează cele mai multe probleme din punct de vedere a fluenței circulației și a intervalelor orare în care se produc „gâtuiri” ale traficului. Ne-am propus asigurarea unei dinamici mai accentuate, atât a formațiunii rutiere, cât și a celor de ordine publică și sunt convins că, pe măsură ce se vor definitiva anumite elemente de infrastructură, cum ar fi lărgirea șoselei de Centură și construirea unor pasaje rutiere, sensuri giratorii etc., vom beneficia de pe urma acestor lucrări. Deja se simte o îmbunătățire acolo unde s-au construit astfel de amenajări, cum ar fi Tunari, Ștefănești. La intersecția de la Domnești există, într-adevăr, o problemă, de aceea avem un echipaj aproape în permanență, care asigură fluența traficului, pentru că în acest moment nu există o altă soluție”, ne-a precizat inspectorul șef al IPJ Ilfov.

În privința siguranței cir­culației și pentru a remedia neajunsurile arătate, Serviciul Rutier din cadrul IPJ, împreună cu administrațiile publice locale caută soluții pentru creșterea siguranței participanților la trafic și pentru prevenirea accidentelor cu victime omenești. „Pentru aceasta, noi sesizăm factorii responsabili, autorități publice locale sau CNADNR, pentru a lua măsurile necesare creșterii gradului de siguranță”, ne-a mărturisit șeful poliției ilfovene.

undefined

Ion Orațiu Rușeanu, inspector șef al IPJ Ilfov     – sursa text şi foto:http://www.jurnaluldeilfov.ro

Suntem în 02.10.2015, la un an distanţă de aceste declaraţii. Centura Bucureşti a fost asfaltată şi marcată în Iunie 2015 datorită Campaniei România Fără Gropi. ca urmare a sesizărilor lui Alex.Vîlvoi şi nu prin autosesizările Serviciului Rutier Ilfov. Pe DJ401 abia la această oră se aplică marcajele (elemente de siguranţă rutieră) şi tot datorită Campaniei România Fără Gropi. ca urmare a sesizărilor lui Alex.Vîlvoi.

Dacă IPJ Ilfov, Serviciul Rutier Ilfov şi factorii responsabili, autorități publice locale sau CNADNR, nu au găsit încă soluţiile pentru pentru creșterea siguranței participanților la trafic și pentru prevenirea accidentelor cu victime omenești… le spunem noi (se găsesc şi în Codul Rutier):

  • marcaje şi indicatoare
  • drumuri fără gropi

sursa: Ion Orațiu Rușeanu-Inspector Șef al IPJ Ilfov:„Obiectivul nostru numărul unu este siguranţa cetăţeanului”

o Echipă – 7.000 de membri – Uniți.

Vino și tu în Echipa RFG.!

Distribuie:

Comments

comments

Categories:

Comments

Lasă un răspuns