România Fără Gropi. – Alexandru Vîlvoi

0 Comments

“Această campanie îndrăzneaţă, purtată cu stoicism de o voce a străzilor noastre de mai bine de şase luni de zile şi ignorată (aproape) complet de presa „verticală”, laudă realizări (aproape) necunoscute.”

Toată lumea se bate cu pumnul în piept că are drepturi. Corect. Dar drepturile generează şi obligația de a îți cunoaște drepturile, de a le respecta și de a te lupta pentru ele atunci când îți sunt încălcate. România suntem cu toții. România sunt și părinții și bunicii mei. Sunt profesorii mei. Sunt oamenii aceia minunați care ne-au lăsat o cultură și sunt și aceia care pentru un ideal și pentru libertate s-au făcut una cu pământul. România sunt și eu.

Respect faţă de cetăţean. Acest lucru se va obţine şi deja se vede o schimbare în acest sens. Când cetăţeanul întreabă, instituţia trebuie să răspundă, pentru că instituţiile sunt la dispoziţia cetăţeanului, pentru că el le finanţează existenţa şi pentru el au fost înfiinţate. Implicaţi-vă! Susţineţi activ idei precum RFG sau faceţi voi asociaţii, grupuri de iniţiativă şi altele, staţi cu ochii pe instituţiile statului şi atrageţi-le atenţia când greşesc sau când ceva nu este în regulă. Aveţi obligaţia să cereţi să vi se respecte drepturile. Fiţi cetăţeni, nu locuitori!

 

 

 

articolul integral…

Distribuie:

Comments

comments

Categories:

Lasă un răspuns