rezumat RFG

0 Comments

Având în vedere că activitatea RFG de la înființare și până acum este una destul de stufoasă și care se întinde pe km de rânduri scrise, sute de poze, ore de videoclipuri/emisiuni tv, zeci de articole, înțelegem că este dificil ca cineva care află acum de noi să parcurgă toată activitatea RFG. De aceea facem un scurt rezumat în acest articol:

Oficial, Campania RFG a început în data de 7 mai 2015, atunci când a fost lansată pagina de Facebook și când am făcut primul clip video despre neregulile de pe centura Bucureștiului. Neoficial, demersurile pentru o Românie cu Siguranță Rutieră începuseră cu trei săptămâni mai devreme, în 14 aprilie 2015, odată cu prima petiție către Poliția Rutieră, instituția abilitată și obligată să vegheze la respectarea Codului Rutier.

Demersul civic inițiat la începutul lui 2015 a coagulat participanții la trafic astfel încât, în Ianuarie 2016, Campania a devenit Asociația România Fără Gropi.

Acțiunile ROMÂNIA FĂRĂ GROPI pentru creșterea gradului de Siguranță Rutieră a tuturor participanților la trafic (șoferi, bicicliști, pietoni) determină autorităților publice să remedieze Infrastructura Rutieră avariată și să acorde o atenție sporită Educației Rutiere. aici REZULTATELE PRIMULUI AN DE RFG: zeci de vieți salvate

Pentru problemele de infrastructură pe care le identificați,

avem rugămintea să folosiți cu încredere Formularul RFG!

În acest moment, resursele noastre (timp, personal, financiare) nu ne permit să preluăm în timp real toate sesizările, să contactăm autoritățile competente și să monitorizăm până la rezolvarea problemelor.

Asociația România Fără Gropi este un ONG care funcționează strict cu resurse financiare proprii și pe baza voluntariatului. Nu există angajați, nu există finanțare de la stat, de la vreun partid ori de la altă organizație neguvernamentală. Membrii fondatori și alți câțiva membri își folosesc timpul liber (în medie 2-3h pe zi) pentru a menține active pagina și situl, pentru cercetarea legislației și normelor de siguranță rutieră, pentru aplicarea Proiectului OBIECTIV 2020, pentru acțiuni în teren, pentru clipuri video,  pentru monitorizare, ș.a.m.d., iar resursele financiare (în medie 1.500-2.000 lei/lună, fără a lua în calcul timpul alocat și monetizat) sunt asigurate, încă din Mai 2015, de către foarte puține persoane (prin donații), la care se mai adaugă (din Februarie 2016 și până acum) cele câteva cotizații plătite (echivalentul necesarului pe două luni și puțin).

Și noi vrem mai mult, știm că SePoate, dar nu putem singuri.

Vrei să susții demersurile RFG? O poți face astfel:

  • Intră pe www.romaniafaragropi.ro și folosește Formularul RFG
  • Intră pe www.romaniafaragropi.ro și alege să devii membru al Asociației care luptă pentru respectarea dreptului la siguranța rutieră
  • Dacă esti persoană fizică alege să redirecționezi cei 2% din impozitul către stat către RFG.
  • Fii PARTENERUL nostru și susține acțiunile noastre de Responsabilizare şi de promovare a Educației Rutiere în special în rândul elevilor și tinerilor (Proiectul OBIECTIV 2020).
  • Poți susține demersurile ASOCIAȚIEI ROMÂNIA FĂRĂ GROPI prin redirecționarea unei părți din impozitul datorat statului. Această sponsorizare fiind deductibilă. Detalii aici.

AVEM NEVOIE DE IMPLICAREA ACTIVĂ A SOCIETĂŢII,

pentru că o societate activă care are reacţie determină autorităţile să îşi corijeze lipsurile

 

 

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Echipa RFG

Distribuie:

Comments

comments

Categories:

Lasă un răspuns