Ne-am întors în 1947. Cenzura a revenit. Urmează deportările?!

0 Comments

Dacă la calitatea drumurilor și la gradul de dezvoltare al infrastructurii rutiere suntem la nivelul lui 1917, lucru despre care Asociația România Fără Gropi vorbește din 2015, nu credeam să apucăm ziua în care cenzura să revină în acțiunile Poliției Române.

1947

Ne-am întors în 1947. Am fost cenzurați (ni s-au șters comentariile) pe pagina OFICIALĂ a Poliției Române. Instituție publică. Instituție care ne vorbește despre SIGURANȚĂ ȘI ÎNCREDERE. NU! Am aflat-o pe contul de Facebook, ne-am întors în trecutul cel negru și este vorba de CENZURĂ ȘI… și probabil urmează DEPORTAREA. Așteptăm mașinile alea negre care se vor opri în fața caselor noastre.

Mai jos aveți capturile de ecran cu postarea lor și comentariile făcute de membrul fondator al Asociației România Fără Gropi. Comentarii care au fost șterse și block primit. Și nu doar comentariul lui Alex a fost șters, ci și al altui participant la trafic.

Comentariul 1 șters: “Mai mult, poliția este obligată prin lege sa aplice sancțiuni pentru gropi, lipsă marcaje etc.
Dar când șefi din Poliție trag chiolhanuri cu șefi de la drumuri… Siguranța cetățeanului rămâne o lozincă.
Și ca să dea bine la statistici, infrastructura avariată se face responsabilă de doar 0.3% din accidentele rutiere grave. Așa zice poliția.

Dar stăm bine la PR. Abia așteptăm o poză cu valurile de pe Centura de Sud a Bucureștiului. Așa, ca de sfârșit de vară.

www.romaniafaragropi.ro
Noi facem demersuri pentru Siguranța Rutieră, nu ne tragem în poze.”

Supără adevărul? Unde sunt cuvintele urâte pentru care un comentariu ar putea fi șters? Partea cu obligativitatea aplicării legii? E obscen să zici acest lucru? Recomandarea cu valurile (adică faptele contravenționale) de pe Centură? Acestea sunt jigniri? Ciudat, în textul lor se vorbește de Siguranță și suntem îndemnați să îi ajutăm. O fi fost cuvântul chiolhan? Că e arhaism sau că s-a simțit cineva cu musca pe caschetă?

Comentariul 2 șters: “BTW, pe șoferul cu autocarul l-ați oprit pentru amendă sau ca să dea bine în poză?
Că PR-ul sigur a lipsit la lecția indicatoare. Da, da… ăla din dreapta… Crucea Sf. Andrei pe fond roșu. V-ați prins? Dați și voi 2-3 nepasteurizate și vă învață RFG cum e cu indicatoarele.”

Or fi deranjat întrebările? Sau au crezut că BTW este un fel de WTF?

 

Și aceste comentarii au fost șterse. Primul era chiar obscen. Al doilea… ghiciți unde lucrează respectivul 🙂

 

Deznodământul este că “mulțumită” atitudinii incalificabile făcute de agenții care administrează pagina OFICIALĂ de Facebook a Poliției Române (dar și a agentului de la biroul de presă care s-a simțit certat când l-am întrebat telefonic* de ce au șters comentariile), Asociația România Fără Gropi va începe să facă plângeri penale agenților de la rutieră care nu aplică art. 105 alin. 1-4 din Codul Rutier. Ca să îi ajutăm în “conduita etică și în protejarea intereselor cetățenilor”. Așa cum au scris PR-iștii. 

 

PS. Așteptăm scuzele în scris!

 

*ne ajută cineva cu transcriptul sau cu înregistrarea apelului?

 

Distribuie:

Comments

comments

Categories:

Lasă un răspuns