Drumurile din România = un Colectiv de ~2.000 de morți pe an (IV)

0 Comments

8 ani

Episodul IV din Drama Drumurilor din România. Țara în care nici măcar un drum nu are Inspecția de Siguranță Rutieră făcută. Și asta de 8 ani de zile.

Și în acest episod arătăm cât de mare a fost și încă mai este indolența autorităților. Dar Asociația România Fără Gropi. are tratamentul și îl aplică cu succes de ~1 an de zile, iar pentru ca vindecarea să fie mai rapidă este nevoie de înscrierea a cât mai multor șoferi și pietoni în Asociație.

Mai mulți membri = vindecare mai rapidă.

Să vedem cum nu s-a putut aplica Legea, și continuăm cu anul:

2012

…când prin ordinul de ministru (nr.358/2012), pentru aprobarea Liniilor directoare cu privire la măsurile de îmbunătăţire a siguranţei circulaţiei pe infrastructura rutieră, în vederea aplicării Directivei 2008/96/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 19 noiembrie 2008 privind gestionarea siguranţei infrastructurii rutiere, se specifică negru pe alb la articolul 8 aliniatul 5 (rezolvându-se și problema minunatului termen de inspector) CINE FACE INSPECȚIA DE SIGURANȚĂ RUTIERĂ (?):

Auditorul de siguranță rutieră

ART. 8 alin. (5) Auditorul de siguranţă rutieră realizează inspecţia de siguranţă rutieră, care se concretizează printr-un raport.

Și tot Auditorul de siguranță rutieră efectuează și inspecţia de siguranţă rutieră suplimentară:

ART. 9 alin. (1) În cazul unui accident de circulaţie soldat cu persoane decedate sau răniţi grav, înregistrat pe un drum public, administratorul drumului va solicita imediat, obligatoriu, executarea unei inspecţii de siguranţă suplimentară care să identifice elementele care au favorizat producerea accidentului.

ART. 9 alin. (5) Auditorul de siguranţă rutieră realizează inspecţia de siguranţă rutieră, concretizată printr-un raport de inspecţie de siguranţă rutieră, care cuprinde recomandările necesare în vederea eliminării cauzelor ce ţin de infrastructură şi care au favorizat producerea accidentului.

 

continuăm zilele următoare cu episodul V

Pentru o mai bună înțelegere, recomandăm și citirea episoadelor de mai jos:

Episodul I – https://romaniafaragropi.ro/index.php/2016/04/15/drumurile-din-romania-un-colectiv-de-2-000-de-morti-pe/

Episodul II – https://romaniafaragropi.ro/index.php/2016/04/21/drumurile-din-romania-un-colectiv-de-2-000-de-morti-pe-ii/

Episodul III – https://romaniafaragropi.ro/index.php/2016/04/24/drumurile-din-romania-un-colectiv-de-2-000-de-morti-pe-iii/

 

o Echipă – 7.000 de membri – Uniți.

Vino și tu în Echipa RFG.!

 

Dacă vă place ce facem ne puteți susține demersurile printr-o donație lunară.

 

Susține lunar demersurile RFG – #RFGvsEI

Suma* :
Moneda* :
RON
EUR
USD
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon :
Adresa :
Plata lunara :
Distribuie:

Comments

comments

Categories:

Comments

Lasă un răspuns