Acesta este un articol în care nu vom vorbi, așa cum v-am obișnuit, despre legi și articole de lege. Acesta este un prim articol despre cei care prin efortul lor fac o Românie mai frumoasă.
Între Râșnov și Brașov este o trecere la nivel cu calea ferată. Pentru că este avariată se formează zilnic o coadă artificială dimineața, când se merge la serviciu, și seara, când se vine de la serviciu. Se pierde timp inutil și se strică și mașinile. Câteva ore pe săptămână, câteva sute de lei pe an. Știe cineva de unde se cumpără Timpul?!
Acum vreo 6 luni, cineva a zis Destul și a început să facă demersuri (nr. hârtii, petiții, etc.) și să se lupte cu autoritățile inerte. Noi am cunoscut-o pe Adela, pentru că cineva-ul este o femeie, acum aproape o lună printr-un susținător al RFG. Ne-am oferit să o ajutăm în acest demers așa cum știm noi la România Fără Gropi., cu un Formular pentru această problemă. Ulterior, după ce am făcut publică #planeitatea de la Râșnov, aveam să fim contactați și de alți români cu aceeași problemă. Așa că am venit cu soluția și am creat un Formular pentru trecerea la nivel cu calea ferată.
Dar să revenim la Adela, pentru că merită toată aprecierea noastră. Demersul ei a făcut ca și alți 1.200 de locuitorii din zonă și nu numai să spună Destul, semnând petiția Adelei, iar pe Formularul creat de RFG., a primit susținerea de la 3 primării, de la 2 primari (în nume personal), de la cei mai importanți agenți economici din zonă (care au vreo 10.000 de angajați) și inclusiv de la Castelul Bran (care a avut vreo 630.000 de vizitatori în 2015, iar cetatea Râșnov vreo 360.000 de vizitatori în 2015). Asta înseamnă puterea unei comunități care se unește și care va rezolva această problemă. Pentru că #SePoate.
De ce a făcut Adela și de ce face și RFG. aceste demersuri? Pentru că ne pasă. Pentru că vrem să ajungem în viață acasă. Pentru că vrem ca acele ore să le trăim alături de familie, de prieteni… nu în mașină în coloană. Pentru că banii de reparații am vrea să îi cheltuim pe o pereche nouă de pantofi, pe un playstation sau, de ce nu, pe un city break la Paris, Londra sau Milano.
Ne plângem de drumuri, de școli și spitale și ne batem cu pumnul în piept că avem drepturi. Însă uităm că drepturile generează şi obligația de a îți cunoaște drepturile, de a le respecta și de a te lupta pentru ele atunci când îți sunt încălcate.
Pentru că a fi cetățean înseamnă să te implici în viața comunității, iar o Românie Frumoasă nu va pica din cer… ci se va construi cu efortul fiecăruia dintre noi toți, românii.
De fiecare dintre noi depinde cum va arăta România copiilor noștri.
PS. Vrea cineva să ajungă să fie întrebat de copilul său: Tată, mamă… ce țară mi-ați lăsat?
NOI NU VREM. Am intra în pământ de rușine.
o Echipă – 7.000 de membri – Uniți.
Comments