Stop accidentelor pe DN1: Ce schimbare importantă cere “Asociația România Fără Gropi” autorităților?

0 2 Comments

DN1, şoseaua care străbate ţara de la un capăt la altul, punctează cel mai mare număr de morţi şi răniţi în accidente. 336 de evenimente rutiere s-au produs într-un singur an. Şi pe DN2 dar și DN7 numărul incidentelor este în creştere.

Asociaţia România Fără Gropi cere Poliţiei Rutiere să ia măsuri pentru a preintampina astfel de evenimente rutiere. Montarea unor separatoare de sens, dar şi a unor parapete de siguranță sunt cele două soluţii propuse de asociaţie. Anul acesta, din cauza lipsei separatoarelor, 12 persoane şi-au pierdut viaţa pe Drumul Naţional 1.

DN1 nu este doar cel mai aglomerat drum din ţară, ci şi cel mai periculos. Peste 300 de accidente s-au produs pe șosea numai în intervalul ianuarie 2015-februarie 2016. Anul acesta, din cauza lipsei separatoarelor, 12 persoane şi-au pierdut viaţa. Ultima din seria neagră este o jurnalistă de 35 de ani, care a murit după ce un autovehicul a intrat pe contrasens şi a izbit frontal maşina în care se afla.

Pentru ca lanţul accidentelor să fie oprit, Asociaţia România fără Gropi cere Poliţiei Rutiere să ia măsuri. Montarea unor separatoare de sens, dar şi a unor parapete de siguranță sunt cele două soluţii propuse. Nu este însă pentru prima oară când asociatia solicită acest lucru. Demersurile au început încă de acum un an, dar au rămas fără răspuns.

Video și articol integral aici

Este doar o problemă de timp până vom avea un nou accident mortal pe DN1 din cauza lipsei parapetului de pe axul drumului.

Așteptăm să avem un tir care să spulbere un microbuz plin cu elevi ca să înțelegem necesitatea montării acestui parapet?!

Solicitarea Asociației România Fără GropiARFG. nr.2-ID din 13.05.2016 – închidere DN1

ref solicitarea RFG sep 2015

Răspuns primit de România Fără Gropi în Septembrie 2015, de la Poliția Rutieră

Despre demersurile Poliției Rutiere mai multe detalii aici

Distribuie:

Comments

comments

Categories:

Comments

Lasă un răspuns