De ce tace presa mainstream?

0 Comments

Avem următoarea situație:

Un polițist pe motor, deschizător de coloană oficială nejustificată, moare. Presa mainstream tace.

Poliția zice inițial că tânărul polițist nu făcea parte din coloana oficială și că el era trimis la fluidizarea traficului. Afară ploua mocănește și era o temperatură sub 15 grade.

Spațiul liber (virtual) se umple de informații și comentarii legate de acest accident: “polițistul făcea parte din coloana oficială, coloană care venea de la cârciumă și îl ducea acasă pe oficial. Cică sunt și niște filmări cu coloana oficială.” Presa mainstream tace.

A doua zi apare comunicatul MAI cum că era coloana oficială a ministrului G.Oprea, polițistul făcea parte din aceasta și coloana venea de o la un eveniment legat de siguranța națională și se ducea… NU ZICE UNDE SE DUCEA. Presa mainstream începe să șoptească ceva încet. Dar tace în continuare.

Colegii polițistului și chiar tatăl acestuia (și el tot polițist) tac. Sau vorbesc prea încet.

Printre singurii care au vorbit, ironia sorții, suntem noi… “frustrații” de la România Fără Gropi., “ăia de au ceva cu polițistii”.

Noi, nebunii care vorbim de 6 luni despre gropi (O GROAPĂ PROST SEMNALIZATĂ L-A OMORÂT ȘI PE POLIȚIST) și de lipsa marcajelor și indicatoarelor, am depus efortul de a se mediatiza acest caz și de a nu fi îngropat și mușamalizat. Mulțumim tuturor celor care au distribuit postările de pe pagina România Fără Gropi.!

Poate acum vor înțelege și domnii polițiști că această campanie este pentru siguranța tuturor șoferilor, inclusiv a lor.

Revenind la tăcerea presei mainstream, poate solicitarea trimisă azi către IGPR va face puțină lumină și va răspunde la întrebarea: De ce presa mainstream tace?

 

Bine de știut:

CAPITOLUL V
Infracţiuni privind obligaţia de asistenţă a celor în primejdie
Art. 203
Lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate
(1) Omisiunea de a da ajutorul necesar sau de a anunţa de îndată autorităţile de către cel care a găsit o persoană a cărei viaţă, integritate corporală sau sănătate este în pericol şi nu are putinţa de a se salva se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Distribuie:

Comments

comments

Categories:

Lasă un răspuns