art.105 – SANCȚIUNE

0 Comments
Domnilor Șefi de IPJ-uri și de Servicii Rutiere care motivați nesancționarea ori nerezolvarea problemei de infrastructură de către Administrator motivând “că bani, că litigii, contestații, mișcarea de rotație a Pământului ori erupțiile solare”, vă rugăm să aveți în vedere prevederile Codului Rutier (în speță articolul 105).
De asemenea, Codul Rutier nu prevede niciun Capitol cu scuze pentru neîndeplinirea OBLIGAȚIEI de a se asigura VIABILITATEA DRUMULUI. “Probabil” pentru că Legiuitorul a considerat că SIGURANȚA PARTICIPANȚILOR LA TRAFIC NU SE NEGOCIAZĂ.
Nu credem că un șofer fără permis sau fără RCA, ITP, Rovinietă, anvelope de iarnă, trusă medicală, stingător, etc. (vă mai amintiți “Campania de amenzi” pentru trusa medicală când nu se găsea decât prin Bulgaria? Noi, șoferii, ne amintim.) se poate scuza că nu a avut ceva din lucrurile enumerate mai sus pentru că are un litigiu, nu a avut timp să susțină examenul pentru permis sau nu a avut bani.
 
De asemenea, vă rugăm să aveți în vedere art.297 (Abuzul în serviciu) și art.298 (Neglijența în serviciu) din Noul Cod Penal.
 
În virtutea unei bune colaborări, vă dorim succes în aplicarea Codului Rutier!
PS. Considerați acest mesaj ca fiind unul amical.
 
SAFETY FIRST
 
Cu stimă,
   ASOCIAȚIA ROMÂNIA FĂRĂ GROPI.
 în numele a ~11.200 de susținători și membri
Distribuie:

Comments

comments

Categories:

Lasă un răspuns